Menu
CamperverhuurZuidAfrika

Tips voor het reizen met een camper in Zuid-Afrika

Tips aan de hand van veel gestelde vragen

Vraag: Welk voordeel geeft het reizen in een camper mij, boven het reizen in een auto?

Antwoord: De vrijheid die een camper u biedt is niet te evenaren. U hebt altijd alles bij de hand, een hapje en een gekoeld drankje onderweg, maar ook een toilet en natuurlijk uw slaapplaats. U stopt waar u dat wilt en overnacht op de mooiste plekken midden in de natuur. In de ochtend stapt u de camper uit en kunt u heerlijk in de frisse buitenlucht ontbijten. In de avond zit u tot in de late uurtjes buiten voor uw camper bij de barbecue of bij een kampvuur. Zeg nou zelf, daar kan toch een vakantie met de auto niet tegenop?

Vraag: Hoe ver vooraf dien ik een camperreis te boeken om voordelig uit te zijn?

Antwoord: Dit is afhankelijk van uw bestemming. Voor Zuid-Afrika kunt u ongeveer vanaf november reserveringen maken voor vertrekken vanaf maart het volgende jaar tot april het jaar daarop. Op dat moment zijn alle vroegboekkortingen bekend, en deze lopen vaak hoog op wanneer u reserveert vóór december of zelfs eerder. Het is dus aan te raden om zo vroeg mogelijk uw reservering te maken om op die manier velen honderden euros voordeel te ontvangen.

Vraag: Er zijn zoveel camperverhuurders, welke past het beste bij mijn wensen?

Antwoord: Wij werken samen met meer dan tachtig verhuurders wereldwijd. Per bestemming heeft u dan ook vaak veel verschillende verhuurders waar u uit kunt kiezen.
Wij beoordelen alle camperverhuurders op basis van onder andere kwaliteit, leeftijd van de campers en serviceniveau. Afhankelijk daarvan klassificeren wij camperverhuurders als premium, goed, basis, budget of backpacker kwaliteit. Tevens beoordelen reizigers van Camper.nl ná hun camperreis de verhuurder waarmee zij gereisd hebben. Zo kunt u voor uzelf bepalen welke verhuurder aansluit op uw wensen. Twijfelt u? Vraag ons dan om advies, wij helpen u graag met het maken van
een goede keuze.

De klassificaties zijn als volgt:

Premium: Campers van de beste kwaliteit, die motorisch en qua inrichting in uitstekende staat zijn met degelijke afwerking en luxe faciliteiten. De verhuurmaatschappij verleent uitstekende persoonlijke service en zorgt dat de vloot jong blijft door regelmatige vernieuwing.

Voor de reiziger die hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de camper en rekent op een persoonlijke uitstekende service voor, tijdens en na de reis.

Goed: Campers die nieuw tot maximaal enkele jaren oud zijn met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De campers zijn degelijk afgewerkt. Men kan rekenen op een goede service van de verhuurmaatschappij voor en tijdens de reis.

Voor de reiziger die een goede prijs/kwaliteitverhouding van camper en service belangrijk vindt.

Basis: Eenvoudige campers die motorisch in goede staat zijn. Er is geen garantie op de leeftijd van deze campers en kunnen nieuw tot meerdere jaren oud zijn. De kwaliteit van de inrichting is eenvoudig en de oudere types kunnen een verouderd interieur hebben. Gebruikssporen zijn in dat geval geen uitzondering. De service van de verhuurder is minder persoonlijk.

Voor de reiziger waar de prijs de doorslag geeft en weinig waarde hecht aan de leeftijd/interieur van de camper of persoonlijke service.

Budget
: Low-cost campers met beperkte uitrusting, zonder luxe faciliteiten. Deze campers zijn in de meeste gevallen meerdere jaren in de verhuur en kunnen zichtbare gebruikssporen hebben aan binnen- en buitenkant. Er staat in de meeste gevallen een aanzienlijke hoeveelheid kilometers op de teller. De service is minder persoonlijk.

Voor de reiziger die zich bewust is van het feit dat de campers in deze categorie intensief gebruikt zijn en hier geen moeite mee heeft. De lage(re) prijs is doorslaggevend. Bij eventuele problemen het geen punt vindt zelf actief te moeten optreden in overleg met de verhuurder.

Backpacker: De camper(busjes) hebben een eenvoudige uitstraling zonder luxe faciliteiten en kunnen in de praktijk al wat ouder en/of intensief gebruikt zijn. De kwaliteit is van een lagere standaard en de inrichting soberder dan u van een camper uit ons reguliere camperaanbod kunt verwachten. Per verhuurder kan de kwaliteit verschillen.

Deze over het algemeen simpele camper(busjes) zijn geschikt voor de rugzaktoerist met een beperkt budget. Dit type camper is niet geschikt voor de gemiddelde campertoerist en is per definitie geschikt voor de genoemde doelgroep die weinig tot geen waarde hecht aan luxe. Valt u hier niet onder dan adviseren wij u een keuze te maken uit ons standaard product.

Vraag: Is het moeilijk om met een camper te rijden?

Antwoord: Het rijden met een camper is absoluut niet moeilijk. De campers zijn veelal uitgerust met stuur- en rembekrachtiging waardoor de besturing zeer eenvoudig is.
In Zuid-Afrika reist men vaak met minder grote campers dan bijvoorbeeld in Canada of Amerika. De 4WD campers zijn vaak omgebouwde SUV's, ze rijden vrijwel als een "gewone" auto en kunnen ook in het terrein hun mannetje staan.

Vraag: Moet ik zelf beddengoed meenemen?

Antwoord: Bij de verhuurders in ons aanbod is het mogelijk om beddengoed en een keukeninventaris bij te reserveren. U hoeft dit dus niet zelf van thuis mee te nemen! Wij nemen de inventarissen standaard mee in uw (online) offerte.

Vraag: Kan ik mijn koffers goed kwijt in de camper?

Antwoord: Het is aan te raden om bagage in opvouwbare koffers/tassen te vervoeren. In de campers is weinig ruimte voor harde koffers. Soms kunnen koffers wel (op eigen risico) achtergelaten worden bij het verhuurstation. U moet dan echter uw bagage relatief snel en gehaast weer inpakken bij het inleveren van de camper.

Vraag: Hoe is de verzekering geregeld?

Antwoord: De verzekering is per camperverhuurder anders geregeld. Vaak heeft u nog een eigen risico. U kunt dit eigen risico in bepaalde gevallen afkopen met een verzekering van de verhuurder, of u kunt gebruik maken van de No Risk camperverzekering van Unigarant. Als u vanuit Zuid-Afrika door andere landen wilt reizen, dan moet dit altijkd bekend zijn bij de verhuurmaatschappij.

Vraag: Moet ik borg betalen bij het ophalen van de camper?

Antwoord: Ja, er wordt een borg gevraagd welke u in de meeste gevallen dient te voldoen per creditcard. Houdt u er dus rekening mee dat uw limiet toereikend is. De creditcard dient
op naam van de hoofdbestuurder van de camper te staan.

Vraag: Welke afstand kan ik per dag afleggen met een camper?

Antwoord: Met een camper mag en kan u niet zo hard rijden als met een auto. Natuurlijk wenst u op reis niet enkel te rijden en wilt u vooral veel zien.
Daarom raden wij u aan om een gemiddelde van 100 mijl /ca. 170 km per dag aan te houden. Dit neemt ongeveer 3 tot 4 uur rijden in beslag. Op deze manier heeft u nog voldoende tijd beschikbaar voor de bezienswaardigheden, het doen van boodschappen en andere activiteiten.
Natuurlijk is het geen probleem wanneer u op een saaie weg een dag extra kilometers maakt, maar u zult merken dat u dan vaak de volgende dagen graag wat meer rust neemt.

Vraag: Wat te doen bij pech onderweg?

Antwoord: Bij pech onderweg belt u direct de verhuurder om te vertellen wat er is gebeurd. De servicemedewerker vertelt u dan wat u moet doen. Meestal sturen ze u naar de dichtstbijzijnde garage of indien u niet meer kunt rijden, laten ze een sleepdienst komen.Noteer altijd goed wat ze u verteld hebben en ook met wie u gesproken heeft.

Credit Card - borg

Om een camper te huren is een creditcard verplicht. Als u het eigen risico niet afkoopt reklent me vaak een hoge borg. Soms wordt er zelfs omn twee credit cards gevraagd! Wat betreft het gebruik van de credit card, De verhuurders maken een print van de kaart voor de borgsom. Zorg dat er in ieder geval een paar duizend dollar op staat aangezien u naast de borg de creditcard veel zal gebruiken onderweg. Eten, benzine, campings, etc..

Hoewel CamperverhuurZuidAfrika.nl ernaar streeft om op deze website betrouwbare en actuele informatie te verschaffen, kan AutohuurWereldwijd niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze wordt ontvangen of dat de informatie juist is in de context waarin deze wordt gebruikt. AutohuurWereldwijd kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de informatie, noch voor schade (in welke vorm dan ook), direct of indirect veroorzaakt door het gebruik van deze site. AutohuurWereldwijd accepteert dan ook geen aansprakelijkheid voor onjuistheden en voor onjuiste informatie van derden waarnaar in deze site verwezen wordt. AutohuurWereldwijd kan geen enkele garantie geven ten aanzien van de juistheid of enig ander aspect van deze informatie.


CamperverhuurWereldwijd CamperverhuurZuidAfrika.nl is partner van Travelhome - ANWB, lid van SGR en ANVR © - klik hier voor ons cookiebeleid